Sivut

sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Mixed media Joulukalenteri

Osallistuin ensimmäistä kertaa Mixed media joulukalenteriin, (en ole kyllä muihinkaan ennen osallistunut, jos ei niitä lapsuuden suklaakalentereita lasketa :)

Kyseessä siis Jehkotar mixed media joulukalenteri


ja tässä siis minun toteutukseni, (täytyy sanoa, että olipahan taas... tuli opittua kyllä kaikennäköistä uutta, esim materiaaleista)
#mixedmediajoulukalenteri


Ennakko tehtävä:
päätin tehdä ison tagin, ja leikkasin pizzalaatikosta noin 14x27cm kokoisen tagin, jonka peitin valkoisella gessolla.

1. luukku: Paperisuikale
revin vanhasta pokkarista suikaleita ja liimasin niitä sikin sokin decoupage liimalla.

2. luukku: Tekstuuripasta 
tein tekstuuripastalla ja sabluunalla rinkuloita ylä ja ala-kulmiin.

3. luukku: Muovi
liimasin pöydällä lojuneita, toisesta projektista jääneitä, kuplamuovin palasia keskelle työtä.

4. luukku: Puu
liimasin kaksi puista tähteä.



5. luukku: valkoinen

sudin valkoista gessoa koko työhön.. parikin kertaa, koska kuplamuoveissa ollut maali päättikin ilmestyä esiin gesson alta :D

6. luukku: Rypistettyä
rypistin valkoisen lautasliinan ja liimasin sen keskelle työtä.

7. luukku: Metalli
limutölkistä stanssasin lumihiutaleita 4 kappaletta, jotka sitten liimasin työhön.

8. luukku: ruskea
no, tämä ei mennyt ollenkaan suunnitellusti... suihkautin ink spraytä, joka kuivuttuaan loi myös vaaleanpunaisen ja lilan vivahteita. en myöskään tajunnut, että kyseinen ink spray lähtee liikkumaan kun vähänkin kastuu tai pensselillä sutii vaikka toista väriä mukaan, myös myöhemmässä vaiheessa. tämä tuli opittua kantapään kautta.

9. luukku: Tarra
Liimasin 3 valkoista sydän softistarraa.. myös näistä tuli pään vaivaa. Joka kerta kun käytin puhallinta jotta sain kuivatettua nopeammin esim maaleja, vaikka kuinka yritin varoa, niin nämä sydämmet lähti käpristymään, ja liimaukset karkaili. Niitä sitten yritin aina liimailla takaisin, ja "suoristella" kasaan.

10. luukku: Sabluuna
Käytin Tim Holtzin sabluuna, jossa oli rasteja, ja mustalla Versafinella kävin tagin reunat läpi... saatoin hieman innostua liikaa..

11. luukku: 3 samaa
Nappeja, valkoisia, kolme täysin samanlaista.

12. luukku: Turkoosi
Päätin lisätä turkoosia akryylimaalia sudilla, joka pisti sen aikaisemmin lisäämäni ruskean liikkumaan, ja sekoittumaan turkoosiin, ja sitten piti lisätä vähän ruskeaa, ja tulikin liikaa, ja vähän turkoosia lisää ja, ja, ja... teki mieli repiä hiukset päästä kun tuntu ettei millään asetu niinkuin mä haluan.

13. luukku: Leimattua
En valitettavasti omista mitään kunnollista tekstileimasinta, ja olisin semmoisen halunnut tähän. laatikon pohjalta löytyi joku pääsiäismuna leimasin jossa tekstiä, (en edes tiedä mitä siinä lukee), ja sillä leimailin ympärinsä pieniä tekstin "palasia".

14. luukku: valumia
no niin, hieman lisää värien sotkemista.. laitoin pienet nokareet turkoosia ja vaaleansinistä pöydälle, suihkaus vettä päälle ja pensselillä taputtelin muutamaan kohtaan työtä, niin että ne lähtivät valumaan... ja ottivat jälleen ruskean värin sieltä alta mukaan, perhana!

15. luukku: Doodling
Valkoisella geelikynällä piirtelin tähtien ja sydämien ympäriltä ja randomisti joidenkin rinkuloiden reunoja myös.

16. luukku: Kangas
Keskelle työtä revin ja rynttäsin palan harsokangasta ja liimasin sen paikalleen. Jostain syystä liima muuttui joistain kohdista keltaruskeaksi rumaksi läntiksi, loistavaa 😒. Löysin jonkun vanhan kankaisen pöytätabletin, josta revin muutaman suikaleen, ja värjäsin turkoosilla ja ruskealla ja kiinnitin tagin reiästä läpi.. miksi mä en aikaisemmin keksinyt tätä?!

17. luukku: Teksti
Dymolla tein tekstin "Even the strongest blizzards start with a single snowflake". Kiinnitin tekstinpalat valkoiseen paperiin ja leikkasin ja liimasin palat työhön. Ei tullut mieleen sekään, ettei nämäkään kestä kunnolla lämpöä, ja onnistuinkin myöhäisemmässä vaiheessa poistamaan puolet teksteistä. Kirjoitin ne valkoisella Bosca tussilla uudestaan.

18. luukku: Violetti
Koska oli niin onnistunut fiilis jo edellisistä kerroista, (ei siis oikeasti, vaan uhmasin kohtaloa), päätin lisätä violetin värinä työhön. Eli akryylimaali ja pensseli käteen ja toimimaan.. ja vähän ruskeeta ja nyt sitä tuli taas liikaa, no lisätään sitä turkoosiakin, ei, ei, ei...

19. luukku: Lanka
Valkoista ompelulankaa pyörittelin tekstien ympärille sikin sokin.

20. luukku: Leimailua
 En keksinyt muuta, niin leimasin liilalla ja turkoosilla pieniä lumihiutaleita ympäriinsä. Tein myös valkoisella akryylimaalilla keskikokoisia lumihiutaleita muutaman.

21. luukku: Embossing
Kirkkaalla kohojauheella tein vähän niinkuin "jäätä" puisten tähtien päälle.

22. luukku: Musta
Vähän mustaa akryyliväriä, ja jos mä vähän laitan sitä myös korostamaan tuonne tekstien ympärille, ja nyt tuli jo liikaa, korjataan vähän turkoosilla, ja violetilla.. jne

23. luukku: Yksityiskohtien korostus
Valkoisella gessolla ja kuivalla pensselillä "harjasin" hieman sieltä täältä ja reunoilta.

24. luukku: Roiskeet
Akryylimaalit, turkoosi, violetti ja valkoinen, ruiskaus vettä ja pensselillä roiskeita ympäriinsä.


Valmis!
Vaikka varmaan puolet hiuksista lähti, ja välillä teki mieli luovuttaa epäonnien sattuessa, tulipahan kuitenkin opittua uusia juttuja (muistanko ens kerralla.. öö, luultavasti en :D) niin oikein hauskaa oli, ja mielellään tekisin samantyyppisiä enemmänkin!
Ihan tyytyväinen olen lopputulokseen.





SusannArt








4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Aww, kiitos Taru! Merkitsee mulle tosi paljon kuulla sinun suusta tuo <3

      Poista
  2. Hieno lopputulos ja työn etenemisen kuvaaminen aivan parasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oo, kyllä se jälkeenpäin nauratti itseänikin... silloin tehdessä ei pahemmin naurattanut :D

      Poista